Milföyde Köfte
Akşam sofranız için farklı tarzda bir köfte tarifi denemeye ne dersiniz? İşte estetik sunumu ve lezzetiyle akıllarda yer edinecek Milföyde Köfte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, biber salçası, kıyılmış maydanoz, su, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip, yumuşamalarını sağlayın.
-
2
Hamurların üzerine un serpin ve dörde böldüğünüzde, her parçasına 1 adet köfte koyabileceğiniz büyüklükte açın. Daha sonra tam ortadan + şeklinde kesip, dört parça elde edin. Elde ettiğiniz küçük are parçaların ortasına birer adet köfte koyup, sarın. Ekli kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
-
3
Kalan köfteleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri