Öncelikle içi için piyazlık doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Soğan iyice yumuşadıktan sonra kıymayı katın ve kavurmaya devam edin. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
2 yemek kaşığı fındık yağı ile fırın tepsisini yağlayın ve 4 adet milföy hamurunu uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Toplam 12 adet milföy hamuru olana kadar 2 sıra daha aynı şekilde hamurları yan yana dizmeye devam edin. Yufkayı erişte şeklinde kesin ve milföylerin üzerine yayın.
Kıymalı iç harcı hamurun her tarafını kaplayacak biçimde yayın. 2 adet yumurta, maden suyu ve 1 çay bardağı fındık yağını bir kapta çırpıp, iç harcın üzerine dökün. Kalan 12 adet milföy hamurunu da uçları üst üste gelecek şekilde, yan yana 4 adetten, 3 sıra halinde üzerine dizin. Kalan 1 adet yumurtayı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve üçgen dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.