Patatesli Börek
Bazı klasik tarifler Türk mutfaklarının vazgeçilmezlerindendir... Evinizi mis gibi kokutacak ve lezzetine doyamayacağınız Patatesli Börek tarifi Sofra'da.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaba elediğiniz unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtalardan birinin sarısını, üzerine sürmek için kenara ayırın. Una, yumurtanın akını ve diğer yumurtayı ekleyin. Üzerine süt, yoğurt, sirke, ayçiçek yağı ve bir tutam tuz ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin.
-
2
Dinlenmiş hamurdan 15 tane beze yapın. Bezelerin her birini 3'e bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birinci hamurun üzerine erimiş margarinden sürün. Üzerine ikinci hamuru koyup tekrar margarin sürün. Üçüncü hamuru en üste yerleştirin. Aralarına sürdüğünüz yağın donması için hamurları yarım saat dinlendirin.
-
3
Üst üste koyduğunuz hamurları bir oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine ayçiçek yağı sürün. Hamuru ortadan ikiye bölün. İçi için patatesleri haşlayın, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edin ve karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın.
-
4
Ortadan ikiye böldüğünüz hamurların geniş kenarına patatesli karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında sarıp gül böreği şekli verin. Hamurların hepsine aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri