Harç için rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı ayçiçek yağda soteleyip harca ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur için yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yumurta akı, süt, yoğurt, ayçiçek yağı, sirke ve tuz ekleyip yoğurun.
Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp, her birini merdaneyle ayrı ayrı pasta tabağı ebadında açın. Üzerlerine tereyağı sürün. 5 adet bezeyi üst üste yerleştirip, dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Boylamasına, üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
Ortalarına harcı pay edip, köşelerden karşılıklı kapatıp, hafifçe bükün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derede fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.