İç harç için patlıcanları alacalı soyun ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın. Küp şeklinde doğradıktan sonra iri kıyılmış kırmızı biberle birlikte zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra rendelenmiş Mihaliç peynirini katıp, karıştırın.
Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı 8 adet bezeye ayırın ve toplam 16 adet beze elde edin. 8 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına fındık yağı sürüp, üst üste koyun. Oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Kalan 8 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Elde ettiğiniz 2 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölerek 8 adet çeyrek yufka elde edin. Her parçayı yuvarlak kısımlarından elinizle hafifçe çekerek, uzatın. Geniş kısmına patlıcanlı iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Sivri uçlarını birleştirip, midye şekli verin.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sıvı yağı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.