Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için bir süre tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp elinizle sıkarak, kalan suyunu çıkarın. Kızdırılmış ayçiçek yağda kızartın.
Diğer taraftan mısır yağında, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Soğana, ince kıyılmış biberleri, kimyonu, ufalanmış beyaz peyniri, tuz ve karabiberi katarak karıştırın. Patlıcanları ilave edin.
Ayrı bir kapta 2 adet yumurta ve sütü çırpın. Yağlanmış fırın tepsisinin içine 1 adet yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. 1 adet yufkayı ikiye bölün. Yarımşar yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek, üst üste koyun. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Kalan 2 yufkayı da ikiye bölüp, yine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste dizin (en üstte yumurtalı karışımdan olmalı).
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı da içe doğru katlayın. Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Yufkanın üzerine sürün. Çörek otu serperek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp birkaç dakika bekletin ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.