Trabzon Tel Peynirli Pide

Trabzon Tel Peynirli Pide

Trabzon yöresine ait Trabzon tel peynirli pide nasıl yapılır? Trabzon tel peynirli pide tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin.

  • 2

    Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.

  • 3

    Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.

  • 4

    Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip, önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...