Pazılı Börek

Pazılı Börek

Yüksek besin değerine sahip olan pazının hamur ile birleşiminden doğan tadı da ayrı bir lezzetli. İşte lezzetli mi lezzetli Pazılı Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yıkanmış pazıları ince kıyalım. Küp doğranmış soğanı, ayçiçek yağda hafifçe pembeleştirelim. Üzerine kıyılmış pazıları ilave edip kavuralım. Pazılar diriliklerini kaybettiğinde ateşten alıp üzerine peynir ekleyelim. Ardından yumurtaları ve tuzu katıp karıştıralım.

  • 2

    Milföy hamurlarının ortalarına pazılı içten pay ederek yerleştirelim. Hamurun kenarlarını, mantı kapatır gibi, zarf şeklinde kapatalım. Kenarlarını, pişerken açılmaması için iyice sıkıştıralım ve üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...