Peynirli Soğanlı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığında yumuşattığınız 5 adet milföy hamurunu üst üste koyup, kullanacağınız fırın kabının büyüklüğünde merdane ile açın. Hamuru, kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle yayın. Diğer yandan, soğanı rendeleyin. Muskatı soğana ilave edin. Üzerine yumurta, ufalanmış beyaz peynir, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı unu ekleyin. Malzemeler özleşene kadar karıştırın. Son olarak sütü ilave edip karıştırın ve hamurun üzerine yayın. Küp doğranmış kırmızı biber serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...