Sebze Soteli, Peynirli Börek
Çay saatinizde zevkle yiyeceğiniz sağlıklı ve lezzetli sebzeli soteli peynirli börek sofralarınıza şıklık katacak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp 1 adet yufkayı fırın kabının kenarlarından dışa sarkacak şekilde taban yapın.
-
2
Ara katları için peynir dışında kalan tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpın. Üçte birini ilk yufkanın üzerine döküp yayın. Üzerine ikinci yufkayı kırpıp atın. Kalan harcın yarısını ve peyniri döküp yayın. Son yufkayı da peynirli katın üzerine kırpıp atın. Dışa sarkan yufka kenarlarını büzerek ortaya toplayın. Harcın kalanını üzerine döküp 30 dakika bekletin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
-
4
Üzeri için patlıcan ve biberleri ince şeritler halinde kesin. Tüm sebzeleri zeytinyağı ve tuz ile tavada soteleyin. Böreği fırından çıkardıktan sonra sıcak
sebzeleri üzerine yerleştirin. Servis için susam serpip taze reyhan ve fesleğen ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL