Su Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Suyu ekleyip birlikte çırpın. Tuz ve unu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra, 12 parçaya ayırın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde açın. Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suda yufkaları tek tek haşlayın.
-
2
Daha sonra, kaynar su içinden soğuk su dolu bir kaba alın. Yufkaların sularının süzülmesi için önce bir süzgece, daha sonra bir havlu üzerine alın. Tereyağını eritip tepsiyi yağlayın. Yufkaların 6 adedini, aralarını yağlayarak üst üste tepsiye dizin.
-
3
İç harcı için peyniri çatalla ezin. ince kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Harcı hamurların üzerine yayın. Kalan 6 adet yufkayı aralarını yağlayarak harcın üzerine döşeyin. Böreği kare kare kesip üzerine kalan tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri