Tavuk Budu Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk butlarını tuzlayıp, karabiber serpin. Tereyağ ile arkalı önlü kızartın ve soğutun. Bu arada ıspanağı incecik kıyıp, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağda soteleyin. Küçük doğranmış mantar, rendelenmiş kaşar peyniri, krema, nişasta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
-
2
Yufkayı dört parçaya bölün. Geniş tarafına tavuk budunu koyun. Tavuğun ortasına gelecek biçimde ıspanaklı karışımdan koyun. Yufkaları kalınca rulo yapın.
-
3
Yumurtaları çırpın ve içine kalan ayçiçek yağı ilave edin. Tavuklu börekleri önce yumurtaya sonra susamlı mısır ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL