Tavuk ve Mantarlı Börek
Yüksek besin değerine sahip tavuk ve mantarın hamur ile buluşması da bir harika. İşte harika lezzet Tavuk ve Mantarlı Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını tavada eritin. Soğan ve jambonu 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyin. 3 dakika daha pişirip, unu ekleyin. 1 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sütü ilave edin ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. 1 dakika kısık ateşte kaynatıp, ateşten alın. Mantar karışımına krema, tavuk ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
-
2
Milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak olacak şekilde kesin. Tekini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ortasına kenarlardan 2 cm boşluk kalacak şekilde tavuk karışımından tepeleme koyun. Yumurta sarısını milföy hamurunun 2 cm boşluk kalan kenarlarına sürün.
-
3
Diğer milföy hamurunun üzerine, kesmeyecek şekilde bıçakla ortasından dışına doğru hafif meyilli çizgiler çizin ve kapak olarak diğerinin üzerine yerleştirin. Kenarlarını bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın.
-
4
Hamurun kenarına süsleme amaçlı olarak, bıçağın tersi ile 1 cm'lik çizikler atıp, üstü kapalı olarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamurun üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp, ortasına buharın çıkabilmesi için küçük bir delik açın. 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri