Dolgulu Pane Yumurta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
6 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın ve soğuk suda beklettikten sonra kabuklarını soyun. Yumurtaları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve sarılarını dikkatlice çıkartın.
-
2
Bir kaba aldığınız yumurta sarılarının üzerine yeşillikler hariç tüm krema malzemesini ekleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri ince kıyıp karışıma ekleyin. Daha sonra bir sıkma torbasına alıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
-
3
3 farklı kasenin içine ayrı ayrı un, galeta unu ve 1 adet çırpılmış yumurtayı koyun. İkiye bölünmüş haşlanmış yumurtaları önce una, ardından yumurtaya, tekrar una, tekrar yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
-
4
Kızaran yumurtaların fazla yağını alıp soğuması için kenara alın. Dolapta beklettiğiniz dolguyu sıkma torbası ile yumurta panelerinin üzerine sıkın. Taze otlarla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri