Yumurtalı Hodan Kavurması

Yumurtalı Hodan Kavurması

Yumurtalı Hodan Kavurması, Karadeniz mutfağının özgün lezzetlerinden biridir. Hodan otu, zeytinyağı ile sotelenip hafifçe kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırılarak pişirilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hodanı temizleyip yıkayın. Tuz eklediğiniz suda diriliğini kaybedecek şekilde haşlayıp, süzün. Ilındıktan sonra doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun.
  • 2
    Üzerine salçaları katıp birkaç dakika kavurun. Tencereye hodan, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Daha sonra yumurtaları kırın. Arzunuza göre, yumurtaları hodanla karıştırın ya da dağıtmadan pişirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...