Acıka
Salçayla yapılan Acıka, kahvaltıya da gidiyor, köfte gibi ızgara etlerin de yanına...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Cevizleri robottan geçirin (cevizler büyük parçalar halinde olmamalı) ve çukur bir kaba alın. Ekmek içlerini 5 dakika suda beklettikten sonra sıkıp, cevizlere ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.
-
2
Salçayı, ayçiçek yağı ve kişnişi ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son dövülmüş sarımsakları katın. Karışımı ağzı kapalı bir kaba boşaltıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL