Börülce Salatası

Börülce Salatası

Börülce salatası, üzerindeki rendelenmiş tulum peyniri ve domates sosuyla sofralarınıza lezzet ve şıklık katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış ve yıkanmış börülceyi tencereye alın. Ortasına bütün domates ile kabukları soyulmuş soğanı yerleştirin. Kaynar su, toz şeker ve tuz ekledikten sonra 20 dakika pişirin. Pişmiş domatesin kabuğunu soyup soğanla birlikte bir kasenin içinde çatalla iyice ezin.
  • 2
    Dövülmüş sarımsak, sirke, ceviz ve zeytinyağı koyup karıştırarak sos hazırlayın. Börülceyi bir kevgirle alın ve servis tabağına yayın. Üzerine rendelenmiş tulum peynirini serpin. En üste de domates sosu gezdirin. Buzdolabında tatların birbirine geçmesi için 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...