Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi

Deniz ürünleri severleri pratik yapılışı ile Deniz Börülcesi tarifi bekliyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir tencereye bol su ve karbonat koyarak kaynamaya bırakın. Deniz börülcelerini temizleyip yıkadıktan sonra kaynayan suya atın. 8-10 dakika haşladıktan sonra süzüp soğuk suya atın. 2-3 dakika sonra soğuk sudan alın ve sap kısımlarından tutarak yeşil etli kısımlarını aşağı doğru çekip kılçıklarını ayırın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limonun suyunu gezdirin. Yoğurt, mayonez ve sarımsağı çukur bir kapta karıştırıp deniz börülcesi eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...