Levrekli Kereviz Dolması

Levrekli Kereviz Dolması

Balıkla kerevizin buluşma noktası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Levrek filetolarını küp doğrayın.Soğan ve sarımsağı ince kıyın.Havuç ve dolma biberi küp doğrayın.Zeytinyağını bir tavaya alıp soğan ve sarımsağı rengi dönene dek kavurun. Üzerine havuç, biber ve levreği ekleyin.Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.

  • 2

    Bir tencereye su ve bir limonun suyunu koyup kaynatın. Kerevizleri temizleyip kabuklarını soyun ve tencereye yerleştirin. 10 dakika pişirdikten sonra soğuk su dolu bir kaba alın. Kerevizler soğuyunca içlerini oyun ve düz bir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız balıklı harcı içlerine paylaştırın.

  • 3

    Tencereye 2 su bardağı sıcak su ve yarım limon suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...