Zeytinyağlı Enginar

Enginar, et ve sebze yemeklerinin yanında kendine yer buluyor. Ancak zeytinyağlı enginarın lezzeti ise bambaşka. Zeytiyağlı tarifler, her daim sofraların vazgeçilmezlerinden. Peki zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı ve enginar tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Enginarların üzerindeki sert yaprakları temizleyin. Uç kısımlarını kesip ikiye bölün. Ortalarındaki tüylü kısımları bir kaşık yardımı ile çıkarın.

  • 2

    Kararmalarını önlemek için yarım limonun suyunu üzerlerine sürün. Zeytinyağının yarısını tencereye alın ve kıyılmış soğanı kavurun.

  • 3

    Üzerine enginarları ekleyip yavaşça sosla harmanlayın. Kalan limon suyu, portakal suyu ve malzemenin yarısına gelecek kadar su ekleyin.

  • 4

    Tuzunu ayarlayın ve yumuşayana kadar pişirin. İrice kıyılmış dereotu ve kalan zeytinyağını ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.