Zeytinyağlı Mantarlı Kereviz

Zeytinyağlı Mantarlı Kereviz

Taze kereviz ve mantarın muhteşem uyumu, zeytinyağı ile birleşerek sofralarınıza ferah bir dokunuş katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantarları iyice yıkayıp bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip yarım limon sıkın. Limonlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra tuz ilave ederek 5 dakika haşlayın. Kereviz ve patatesleri soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • 2
    Havuçları parmak şeklinde doğrayın. Havuçları soğanlarla birlikte zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Üzerine 1 cay bardağı su ekleyip 5 dakika pişirin. Kereviz, patates ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • 3
    Mantarları süzüp malzemelerin üzerine yayın. Kalan yarım limonu sıkıp üzerine gezdirin. Toz şeker ve tuzunu ayarlayın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip ağır ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...