Acılı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıymayı yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Suyunu bırakıp, çekene dek soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve margarini ilave edip, soğan yumuşayana kadar pişirin. Salça, pul biberin yarısı, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Cevizi ilave edin. Hamurdan parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açarak, acılı kıymalı içten yerleştirin ve kapatın. Sıvı yağa batırıp fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine kalan pul biberi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...