Dızmana

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmek hamurlarını un ile yoğurarak ele yapışmayacak bir kıvama getirin. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yassılaştırarak kare şeklinde açın. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir yayın. Hamurun karşılıklı köşeleri birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatıp ters çevirin. Yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların her birine aynı işlemi uygulayın. Bir kase içinde 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yumurtaları çırpıp hamurların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurların her birini dörde bölerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...