Ispanaklı Tepsi Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanakları yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın ve kenara alın. Fırın tepsisini yağlayıp bir adet yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde içine serin. Bir kapta yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın. Hazırladığınız karışımdan yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı buruşturarak diğerinin üzerine yerleştirin. Üçüncü ve dördüncü yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. Doğradığınız ıspanakları yufkaların üzerine yerleştirin. Beyaz peyniri de üzerine ufalayın. Tuz ve karabiber serpin. Kalan iki yufkayı da diğerleri gibi ıspanakların üzerine koyup sütlü harçla ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı toplayıp kapatın. Kalan sütlü karışımın tamamını böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...