Ispanaklı Kol Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soteleyin. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin.
    Altını söndürüp tuz ve baharatları ilave edip karıştırın, yumurta, sıvı yağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin. Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun. Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın. Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin. En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...