Kete
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için ılık sütün içinde yaş mayayı eritin. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı süt, yumurta akı, margarin, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip kulak memesinden sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçi için tereyağı veya margarini eritip sıvı yağ ile tuzu ilave edin. Unu azar azar katarak un kokusu gidene kadar kavurun. Ilındıktan sonra açtığınız hamurların ortasına iç harcını paylaştırın. Hamurların iki ucunu birleştirip poğaça kapatır gibi kapatın. İki elinizin baş ve işaret parmaklarıyla bastırıp şekil verin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL