Mezgitli Bohça Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balık, kalamar, karides, ahtapot, soğan, sarımsak ve mantarı incecik kıyın. Tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış malzemeyi soteleyin. Üzerine kıyılmış fesleğen, nane ve dereotu ekleyip, karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile baharatları ekleyip, soğumaya bırakın. Yufkayı önce boylamasına sonra enlemesine kesip, 4 adet parça elde edin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve toplam 8 adet yufka parçası elde edin. Yufkanın ortasına balıklı iç harçtan koyun ve bohça şekli verin. Kalan yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...