Paşa Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 su bardağı unu eleyin. Ortasını açın. 1 yumurta kırın. Etrafına tuz ilave ederek yarım su bardağı su ile özleştirerek yoğurun. Hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde soğanı kavurun. Kıyma ilave edin. Suyunu çekene dek kavurun. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz ilave ederek içi hazırlayın. Dinlendirilen hamuru rulo şekline getirin. 5 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi 30 cm çapında yufka olarak açın. Açılan yufkaları önce bol yağda kızartın. Kızartılan yufkaları et suyuna batırın. Tepsiye, bir kat yufka bir miktar kıymalı iç olarak üst üste döşeyin. En son yufkadan sonra üzerine üç-dört kepçe etsuyu dökün. 200 dereceli fırında 5-6 dakika pişirin. Süzülmüş yoğurda ezilmiş sarımsak ilave edin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, kırmızıbiber ilave edin. Böreğin üzerine gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...