Sarıyer Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle böreğin içini hazırlamak için, margarini bir tavaya alıp, eritin. Kıymayı ilave edip, hafifçe kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı tuzla ovun ve kıymaya ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan alın. İçine kesme şeker ve karabiber katıp, soğumaya bırakın. Diğer yanda dolmalık fıstığı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun ve kıymaya ekleyin. Kuş üzümünün saplarını temizleyin. 10 dakika sıcak suda bekletin ve kıymalı karışıma katıp karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ortadan ikiye katlayın. Yuvarlak tarafına 6 parçaya ayırdığınız kıymalı harcın 1 parçasını yayın. Yufkayı genişçe sarıp, S şekli verin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Üzerlerine sodayı serpin ve 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL