2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet salçalık kırmızıbiber
1 diş ezilmiş sarımsak
4-5 dal kıyılmış dereotu
5 adet milföy hamuru
150 gram hellim peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
Havuç, kabak ve patatesi soyup aynı boyda küp doğrayın. salçalık biberi de jülyen doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp sebzeleri ekleyin ve sotelemeye başlayın.
Birkaç dakika sonra ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip sebzeler biraz yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Tamamen yumuşamadan ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ilınan sebzelere kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın. Baton bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. 3 adet milföy hamurunu merdaneyle hafif açıp kalıbın her yanını kaplayın.
İç malzemenin yarısını kalıba dökün. Üzerine ince dilimlenmiş hellim peynirinin yarısını yerleştirin ve kalan malzemeyi dökün. Kalan hellim peynirini ekleyin ve merdane ile hafif açılmış 2 adet milföyle üzerini kaplayın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.