Su Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları çırpın. Suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve un ilave edip, yoğurun. Mantı hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, 1 saat dinlendirin. 12 eşit parçaya ayırın ve her birini tepsi büyüklüğünde açın. Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suda yufkaları tek tek haşlayın. Haşladığınız yufkaları soğuk su dolu bir kaba koyun. Yufkaları sularının süzülmesi için önce bir süzgece, daha sonra bir havlu üzerine alın. Tereyağını eritip 4 kaşığını ayırın. Kalanının 2 çorba kaşığıyla tepsiyi yağlayın. Yufkaların 6
    adedini, aralarını yağlayarak üst üste tepsiye dizin. İç harcı için, peyniri ezin. İnce kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyin. Harcı hamurların üzerine yayın. Kalan 6 adet yufkayı aralarını yağlayarak harcın üzerine döşeyin. Üzerine, ayırdığınız 4 kaşık tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...