Tepsi Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Süt, yaş maya, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ekleyip yoğurun. Mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırıp, elimizle kalın şekilde açın. Bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sucuk, sosis, peynir serpiştirin. Açılmış ikinci parça hamuru üzerine kapatın. 10 dakika dinlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. Karışımı hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ortalama 40-45 dakika kontrol ederek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...