Zeytinli Poğaça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için önce yumurtayı çırpın. Margarin ve mısır yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Yoğurt, un ve kabartma tozunu katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. İçi için, zeytin, yağ ve ceviz içini blenderden geçirin. Açtığınız hamurların ortasına iç harçtan koyun ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. 150 dereceye ayarlanmış (önceden ısıtılmamış) fırında 40 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...