Balkabaklı Parfe Tarifi
Bu balkabaklı parfe tarifi ile 7'den 70'mişe herkes parmaklarını yiyecek. Balkabaklı Parfe nasıl yapılır bilmiyorsanız öğrenmek için doğru sayfadasınız.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dilimlenmiş bal kabağını tencereye alın. Üzerine toz şeker serpin. Su ekleyip, orta harlı ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. Püre haline getirip ılınmaya bırakın. Püreyi yuvarlak cam bir kaseye koyun. Derin dondurucuda bir gece dinlendirin.
Ertesi gün servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kenarlarını çırpılmış krem şanti ve granül çikolata ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri