Cevizli Elma Tatlısı Tarifi
Cevizli elma tatlısı nasıl yapılır? En pratik tarifle cevizli elma tatlısı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. Tencereye yerleştirip, üzerine toz şeker ve 5 çorba kaşığı su ekleyin. 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Soğuyunca blenderden geçirin. Püreyi servis bardaklarına pay edin. Ufalanmış tost ekmeği ve cevizi tavaya alıp, kısık ateşte karıştırarak kızartın. Karışımı elma pürelerinin üzerine pay edin. Krema ve tarçınla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL