Çikolata Soslu Tart Tatin
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için tereyağını küp şeklinde doğrayın ve robota alın. Un, vanilya ve tuz ekleyip, 1 dakika çekin. Robot çalışırken bir taraftan da suyu ekleyin ve hamuru robottan alın. Hafifçe elinizle yoğurarak streç filmle sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan elmaları dörde bölün ve çekirdek yataklarını çıkarıp, kabuklarını soyun. Tavaya tozşeker, su ve limon suyunu koyup, karamel rengi alana kadar kaynatın. Tavayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra kalıbınıza boşaltın. Üzerine elma dilimlerini dizin. Dinlenen hamuru kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekilde açın ve elma dilimlerinin üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Tart ılınınca ters çevirip servis tabağına çıkarın. Çikolata sos için bir tavada kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. Karıştı rarak erimesini sa¤lay›n ve tart›n üzerine gezdirin. Krem şanti ve nane ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL