Dondurmalı Elma Tatlısı Tarifi
Dondurmalı elma tatlısı tarifi ile hafta sonu misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz. Dondurmalı elma tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte detaylar...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaların kabuklarını soyup, üstlerini kapak şeklinde kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde tarçın ve toz şekeri harmanlayıp elmaların üzerine serpiştirin. Çekirdek yataklarına karanfilleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, elmalar yumuşayıp, suyu hafif karamelleşene dek pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Elmaları servis tabaklarına alın. Çekirdek yataklarına dondurma yerleştirin. Üzerine ceviz serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL