Sofra
Bir fırınla harikalar yaratacağınızın kanıtlarından biri de fırında armut tarifi. Az malzemeyle yapılan bu tatlı sizin kurtarıcınız. Fırında armut tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabı...

6 Porsiyon
45 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet armut

    1 adet kabuklu tarçın

    2 adet yıldız anason

    4 adet karanfil

    1 su bardağı su

    1 su bardağı toz şeker

    1 çay bardağı pekmez

Armutları soyun. Fırın kabına sıralayın. Üzerine baharatları ilave edin.
Şeker ve suyu ayrı bir kaba alıp, ılınana kadar ısıtıp, şekerin erimesini sağlayın. Armutların üzerine dökün.
Pekmezi de üzerine gezdirin. Folyo kağıdıyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika pişirin.
Soğuyunca ev yapımı ya da hazır çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.