Sofra
Pay de pera tarifini daha önce hiç duydunuz mu? Duymadım pay de pera nasıl yapılır diyorsanız siniz için araştırdık.İşte tarif...

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    1 su bardağı + 4 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet yumurtanın akı
    1 su bardağı un
    Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
    3 adet armut
    1 adet çubuk tarçın

    Servis için:
    Dondurma

Toz şeker, yumurta akı, un ve eritilmiş tereyağını derin bir kapta karıştırın. Azar azar su ekleyip, kıvamlı bir hamur elde edin. Ayrı bir yerde dilimlenmiş armudu tarçınla birlikte pişirin. İki adet küçük boy güveç kabına hamurları pay edin. Ortalarını hafif açıp, armut yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dondurmayla servis yapın.