Portakal Şekerlemeli Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle tabanı için bisküviyi robottan geçirin ve bir kaba alın. İçine eritilmiş tereyağını katın ve karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının dibine malzemeyi boşaltın ve bir su bardağının tabanıyla bastırarak yayın. Hafifçe kalıbın yanlarına doğru yükseltin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Peynirli dolgu için derin bir kabın içinde labne peyniri, tozşeker ve kremayı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip, çırpmaya devam edin. Nişastayı ekleyip, karıştırın. En son rendelenmiş portakal kabuğunu katın ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Spatula ile üzerini düzeltin ve su almaması için tabanını alüminyum folyo ile sarın. Sıcak su koyduğunuz fırın tepsisinin içine kalıbı oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Elinizle parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve eriyene kadar bekleyin. Ilınınca, kalıptan çıkardığınız cheesecake'nin üzerine dökün. Portakal şekerlemeleri için, iyice yıkadığınız portakalları dilimleyin ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ve limon suyunu gezdirip, kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynadıktan sonra portakal dilimlerini, suyunun süzülmesi için fırın ızgarasının üzerine alın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve suları süzülen portakal dilimlerinin yarısını çikolataya batırıp, çıkarın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız şekerlemeleri 1-2 saat beklettikten sonra cheesecake'nin üzerine yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...