Çipura Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çipuraları ayıklayın ve ortalarındaki kılçığı çıkarın. Diğer tarafta 2 çorba kaşığı sıvı yağı tencereye alın. İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, mantar, karides ve midyeyi sıvı yağda soteleyin. Krema ve baharat karışımını ilave edip bütün malzemeyi 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Balıkların içine bu karışımı paylaştırın. Balık dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra kalınca dilimleyin. Sebzeli pilavla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL