Çipura Izgara

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayıklanmış balıkları arkalı önlü ızgara yapın. Diğer tarafta kabukları soyulmuş ve jülyen doğranmış kabak, havuç, kırmızı ve sarı biberi, 2 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Haşlanmış patatesleri halka şeklinde doğrayın. Servis tabağına balığı ve sotelenmiş sebzeleri alın. Dilim patatesleri yerleştirin. 3 çorba kaşığı sıvı yağda unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Krema ve ortadan ikiye kesilmiş mantarları ilave edip kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Hazırladığınız mantarlı sosu patates ve balığın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...