Lipsos Buğulama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye suyu koyun. Patatesleri irice dilimleyip, yarım havuç, tane karabiber, sarımsak, ortadan kestiğiniz fakat ikiye ayırmadığınız soğanı suya atın. Doğranmış kerevizi ekleyin. Zeytinyağını ilave edin. Su kaynamadan 5 dakika önce kalamarları atın. Kaynayınca da lip sosu ve akya balığını ekleyip, 7-8 dakika suda tutun. Daha sonra balıkları tencereden dağılmadan alıp, karidesleri atın. Terbiye için, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kaynamakta olan sudan 4 çorba kaşığı alıp, terbiye malzemesi ile karıştırın ve yavaşça tencereye ilave edin. İyice karıştırıp, lip sosu da tekrar tencereye atın. 2 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buğulamayı servis tabağına alın. Haşlanmış ahtapot bacaklarıyla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL