Patates Lokumlu Izgara Somon
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Somon filetoyu ızgara yapın. Haşlanmış patatesleri sıcak olarak soyup, rendeleyin. İnce kıyılmış taze fesleğen, toz parmesan peyniri, un, yumurta ve baharatı ilave ederek harmanlayın. Toz şeker ve limon ile ceviz içini, yapışmaz yüzeyli bir tavada, orta ısıdaki ateşte karamelize edin. Streç film üzerine patates ezmesini 2 cm kalınlığında serin. Karamelize cevizleri ortasına yerleştirin. Rulo yaptıktan sonra, lokum şeklinde kesin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, tereyağında kızartın. Zeytinyağı, sarımsak, taze fesleğen, tuz, taze karabiber ile ortadan ikiye kesilmiş biberleri marine edin. Izgarada közleyin. Ortasına iki dilim mozarella peyniri koyun. 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Krema, tereyağı ve baharatları ilave edin. Sulandırılmış nişasta ile sosun kıvamını ayarlayın. İnce kıyılmış frenk soğanı ilave edin. Sırası ile tabağa malzemeleri yerleştirin. Izgara somon ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL