Temel Krep Tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SÜT, yumurta, un ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, 22 cm'lik krep tavasında önlü arkalı pişirin.
Krep yaparken…
? Hamuru uzun süre çırparsanız, krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur.
? Krebi sıvıyağ yerine tereyağı ile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan krepler daha iştah açıcı ve lezzetli olur.
? Krebi kızartırken tavaya az miktarda sıvıyağ koyun, gerekiyorsa diğer yüzünü kızartırken biraz daha ilave edin.
? Artan kreplerinizi erişte şeklinde doğrayıp, çorbalarınıza ilave edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL