Temel Krep Tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    SÜT, yumurta, un ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, 22 cm'lik krep tavasında önlü arkalı pişirin.

    Krep yaparken…

    ? Hamuru uzun süre çırparsanız, krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur.

    ? Krebi sıvıyağ yerine tereyağı ile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan krepler daha iştah açıcı ve lezzetli olur.

    ? Krebi kızartırken tavaya az miktarda sıvıyağ koyun, gerekiyorsa diğer yüzünü kızartırken biraz daha ilave edin.

    ? Artan kreplerinizi erişte şeklinde doğrayıp, çorbalarınıza ilave edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...