Analı Kızlı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru, 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp suyunu çekene kadar bekletin. Üzerine tuz, karabiber, kimyon ve biber salçası ekleyip yoğurun. Yumurta ve unu ekleyip yeniden yoğurarak kenara alın. İçini hazırlamak için kıymayı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra biber salçası, tereyağı, pulbiber, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız hamurdan bir parçayı kenara alın. Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizi ıslatarak yuvarlayın ve ortalarını açın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurup yenidenkapatın ve yuvarlayın. Kenara ayırdığınız hamurdan da fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Et suyunutencereye alıp, domates, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek kaynatın. İçine nohutları ve küçük köfteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ve salçayı yakın. Bu sosu tencereye ekleyin. Büyük köfteleri de katıp, köfteler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL