Bademli Kuzu Ciğer Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PİRİNCİ ayıklayıp, ılık tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Kuzu gömleğini soğuk suda pilav pişinceye kadar bekletin. Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde doğranmış kuzu ciğerini kızgın sıvıyağda kavurun. Bir tencereye ince doğranmış soğan, zeytinyağı, tereyağı ve çamfıstığını alıp, pembeleşinceye dek kavurun. Dört buçuk su bardağı sıcak su, etsuyu tableti ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin. Pilav suyunu çekince karabiber, yenibahar, kuş üzümü, kavrulmuş ciğer, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip, demlenmeye bırakın. Kabuğu soyulmuş bademleri tereyağında hafifçe pembeleşene dek kavurun. Derince bir kalıba kuzu gömleğini açıp, yerleştirin. Taban kısmına bademleri şekil vererek dizin. Üzerine iç pilavı yerleştirip, gömleği kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde,yağlanmış fırın tepsine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Hazırlanmış olan yemeği sarmısaklı yoğurt ve sebze garnitürle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler