Dilli Şehzade Beğendi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DİLİ iyice yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ve sirke koyun. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar yıkayın ve düdüklü tencereye alın. Üzerini birazgeçecek kadar su, tane karabiber ve tuz ekledikten sonra 2 saat pişirin. Daha sonra suyunu süzün, buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezdikten sonra bir kenara alın. Yağı tencereye koyun ve un ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt ekleyip pişirmeye devam edin. Koyulaşınca patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, tane karabiber, muskat, krema ve tuz katıp 1-2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine dili yerleştirin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pulbiberi yakın. Beğendili dilin üzerine gezdirip
sıcak olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL