Ekşili Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyin, maydanozları incecik kıyın. Un hariç kalan tüm köfte malzemesini karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Un döktüğünüz bir tepsiye köfteri koyup sallayın ve köftelerin her tarafını una bulayın (böylece yapışmalarını önlemiş olursunuz). Derin bir tencereye, doğradığınız havuç ve patatesleri koyun. Üzerine su, 2 çorba kaşığı
    sıvıyağ, tuz ve doğranmış maydanoz saplarını da ekleyip pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayınca köfteleri de
    tencereye ekleyip pirinçleri yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu, tuz, un, ve 1 çorba kaşığı suyu ayrı bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş köftelere ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...