Fırında Kuzu Kafes
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU kafesi kalın yağ tabakası üzerinde kalacak şekilde düz bir kaba alın. Biberiye, karabiber, ezilmiş kabuklu sarmısak ve zeytinyağı ekleyip, bir gece marine edin. Kızdırılmış tavada 5 dakika sote edip, fırına alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika sıcak ortamda dinlendirin. Kırmızı şaraplı kızılcık marmeladı için şarabı tencereye alın. Kısık ateşte yarı yarıya çekene dek kaynatın. Kızılcık marmeladı ekleyip, koyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin. Taze baharatlı patates ezmesi için patatesleri haşlayın. Kabuklarıyla birlikte gelişigüzel doğrayın. Ayrı bir yerde adaçayı, biberiye, ezilmiş kabuklu sarmısak, karabiber, tereyağı ve zeytinyağını iyice soteleyip ocaktan alın. Süzüp, yağın içine patates ekleyin ve çatal yardımıyla ezin. Kuşkonmaz için sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuşkonmazı rengi dönene dek soteleyin. Kuzu kafesi dilimleyip, servis tabağına alın. Yanına patates ve kuşkonmaz yerleştirin. Üzerine marmelat gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler